divendres, 2 de maig del 2014

Els números del descens

2 jornades per al final del Campionat són molts els equips immersos en la lluita per evitar el descens de categoria. Amb Gramenet i Rapitenca com a equips ja de 1a Catalana, queda per decidir qui els acompanyarà en aquest 18è lloc a la classificació (sense tenir en compte els descensos compensats de 2a B). És per això que, en el blog, mirarem d'analitzar les possibilitats de cadascún d'aquests conjunts, i sobretot del Vilafranca, en aquest tram final de temporada.

13è. Castelldefels (42 Punts, Dif. -2)
Després de guanyar a Vilafranca ha encadenat 3 partits seguits sense conèixer la victòria. Podria valer-li 1 punt (sobretot si el fa contra el Masnou en la propera jornada).
Li queda: MASNOU i Cornellà

14è. VILAFRANCA (41 Punts, Dif. -7)
De tots és, a priori, qui té millor calendari ja que, a diferència dels altres equips implicats, tots dos rivals amb qui s'ha d'enfrontar es juguen poc o res. Necessita una victòria. Curiosament, no ha estat cap de les 36 jornades disputades en llocs de descens.
Li queda: Pobla Mafumet i FIGUERES

15è. Santboià (40 Punts, Dif. -5)
No porta una bona dinàmica (1 triomf en els darrers 7 partits). Depenent del resultat d'aquest proper diumenge, el duel enfront el Gavà a la darrera jornada pot ser a vida o mort.
Li queda: Montañesa i GAVÀ

16è. Gavà (39 Punts, Dif- -9)
Lo contrari al Santboià. Està en línia ascendent i pot jugar-se la permanència a La Bòbila on darrerament no falla... malgrat solventar els encontres en els darrers minuts.
Li queda: CORNELLÀ i Santboià

17è. Vilassar Mar (39 Punts, Dif. -14)
L'arribada de Toni Romero a la banqueta ha revifat un equip al que molts ja donaven per mort. Ha sumat 13 dels darrers 15 punts i es veuen capaços de superar qualsevol adversitat.
Li queda: Rubí i MONTAÑESA

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

18è. Masnou (38 Punts, Dif. -14)
Mal tram final de Lliga dels homes de Miguel López que tenen una autèntica final aquest diumenge ja que de no vèncer haurien d'anar a guanyar al Nou Sardenya davant un Europa que es pot jugar el títol.
Li queda: Castelldefels i EUROPA

PD: En majúscula els partits a jugar fora de casa

* Els 'goals-average' del Vilafranca:

A favor: -.
Empatat: Castelldefels, Santboià, Vilassar Mar i Masnou.
En contra: Gavà.

* Hi ha 10 possibilitats de triple empat amb el Vilafranca implicat:

Cas 1EquipsPunts
1VILAFRANCA6
2Castelldefels5
3Santboià5

Cas 2EquipsPunts
1Gavà7
2Castelldefels6
3VILAFRANCA4

Cas 3EquipsPunts
1Castelldefels7
2VILAFRANCA5
3Vilassar Mar3

Cas 4EquipsPunts
1VILAFRANCA6
2Castelldefels *4
3Masnou *4
* Falta per jugar-se el Masnou-Castelldefels de la J37

Cas 5EquipsPunts
1Santboià *6
2VILAFRANCA4
3Gavà *4
* Falta per jugar-se el Gavà-Santboià de la J38

Cas 6EquipsPunts
1Santboià9
2VILAFRANCA5
3Vilassar Mar2

Cas 7EquipsPunts
1Santboià6
2VILAFRANCA6
3Masnou6

Cas 8EquipsPunts
1Gavà10
2VILAFRANCA3
3Vilassar Mar2

Cas 9EquipsPunts
1Gavà10
2VILAFRANCA4
3Masnou3

Cas 10EquipsPunts
1Masnou6
2Vilassar Mar5
3VILAFRANCA5

* També podrien donar-se diferents quàdruples i quíntuples empats però, donada la complexitat, esperarem al desenllaç de la propera jornada per a fer els càlculs pertinents amb els equips que encara estiguin implicats.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Bona feina. M'ha agradat.
Desitjo que guanyi i se'l mereix perquè malgrat tot el Vilafranca no ha estat mai en posició de descens inclús en la posició 17a i 16a al principi que s'anaven posicionant però podem dir que tampoc.
El Vilafranca amunt.